Sachiko's Cranberry Sauce Recipe
2010年 11月 21日
Recently I'm buying food for Thanksgiving Party little by little. But, it's a little bit difficult to keep a lot of food in our refrigerator, so I kept some foods in a big styrofoam box on the Porch outside. So, I'm trying to create my Thanksgiving menu as soon as I possibly can. One of the items that looks easy to make is "Cranberry Sauce"
ここ最近、サンクスギビングのパーティ用の食材を少しづつ揃えています(前日くらいはスーパーが込み合うため)でも、うちの冷蔵庫じゃ入りきらなくて、外のベランダに発泡スチロールの箱に入れて保存してますが…。新鮮なものも、日が経つと悪くなっちゃうし、できるかぎり、作れるものは作っておこうと思って、まずは「クランベリーソーズ」から作ってみました。
Actually it's my first experience making cranberry sauce. But,it seems easy and I could imagine the taste. So, I created my own recipe!!! Yes!!! And it's yummy!!!!! And then I asked my family if they liked the taste ...
And they said "Great!!!!!" I was so happy to hear that.
実のところ、このソースを作るのは初めてだったんだけど、なんとなく味わいがイメージできたのでオリジナルのレシピを作ってみました!!!それがまた、美味しかったんだわ〜(祝)一応、うちの家族に味をチェックしてもらったんだけど「GREAT!!!」とお褒めの言葉をいただきました〜!!!
Okay, here is the Recipe. You can try it!! オッケー!こちらが、サチコ流クランベリーソースのレシピです。オーガニックにこだわらなくてもいいし、はちみつだけにしてもいいし、メープルだけにしてもいいし、結構テキトーです(笑)保存したかったので、作ったらジャムを保存する要領で煮沸して乾いた瓶に入れ、煮沸を再度させました。
Cranberry Sauce
Quantity=1 jar (Regular size of common Jam)
Cranberry 1 bag (12.0 oz) wash and remove old cranberries
Organic Sugar 1/3 cup
Organic Honey 1/8 cup
Organic Maple syrup 1/8 cup
Sea salt 1 Pinch
Mix all ingredients in a pot, bring to a boil over medium heat, and then reduce to low heat and simmer for 15min.
You can put it and keep it in a jar just like Jam.
材料を鍋に全部いれて、中火で加熱。沸騰したら弱火でコトコト15分。スパチュラ(熱に強いもの)か木じゃくしで底がこげないようにかき混ぜてね。クランベリーがプップッと割れてくのが楽しいし、つぶしてもまた、壮快(笑)下のレシピは少しアレンジしたもので、ピリッと辛みを効かせました。これ、チーズと一緒に食べてもいけるね!!!
Spicy & Hot Cranberry Sauce
Quantity=1 jar (Regular size of common Jam)
Cranberry 1 bag (12.0 oz) wash and remove old cranberries
Organic Sugar 1/3 cup
Organic Honey 1/8 cup
Organic Maple syrup 1/8 cup
Cinnamon 1/2 tea spoon
All spice 1/8 tea spoon
Cayenne Pepper 1/8 tea spoon
Sea salt 1 Pinch
If you try to make this, please let me know your impressions!!! このレシピで作られた方、ぜひ、感想を聞かせてください〜!!!
Official Website mimicafe Union
ここ最近、サンクスギビングのパーティ用の食材を少しづつ揃えています(前日くらいはスーパーが込み合うため)でも、うちの冷蔵庫じゃ入りきらなくて、外のベランダに発泡スチロールの箱に入れて保存してますが…。新鮮なものも、日が経つと悪くなっちゃうし、できるかぎり、作れるものは作っておこうと思って、まずは「クランベリーソーズ」から作ってみました。
Actually it's my first experience making cranberry sauce. But,it seems easy and I could imagine the taste. So, I created my own recipe!!! Yes!!! And it's yummy!!!!! And then I asked my family if they liked the taste ...
And they said "Great!!!!!" I was so happy to hear that.
実のところ、このソースを作るのは初めてだったんだけど、なんとなく味わいがイメージできたのでオリジナルのレシピを作ってみました!!!それがまた、美味しかったんだわ〜(祝)一応、うちの家族に味をチェックしてもらったんだけど「GREAT!!!」とお褒めの言葉をいただきました〜!!!
Okay, here is the Recipe. You can try it!! オッケー!こちらが、サチコ流クランベリーソースのレシピです。オーガニックにこだわらなくてもいいし、はちみつだけにしてもいいし、メープルだけにしてもいいし、結構テキトーです(笑)保存したかったので、作ったらジャムを保存する要領で煮沸して乾いた瓶に入れ、煮沸を再度させました。
Cranberry Sauce
Quantity=1 jar (Regular size of common Jam)
Cranberry 1 bag (12.0 oz) wash and remove old cranberries
Organic Sugar 1/3 cup
Organic Honey 1/8 cup
Organic Maple syrup 1/8 cup
Sea salt 1 Pinch
Mix all ingredients in a pot, bring to a boil over medium heat, and then reduce to low heat and simmer for 15min.
You can put it and keep it in a jar just like Jam.
材料を鍋に全部いれて、中火で加熱。沸騰したら弱火でコトコト15分。スパチュラ(熱に強いもの)か木じゃくしで底がこげないようにかき混ぜてね。クランベリーがプップッと割れてくのが楽しいし、つぶしてもまた、壮快(笑)下のレシピは少しアレンジしたもので、ピリッと辛みを効かせました。これ、チーズと一緒に食べてもいけるね!!!
Spicy & Hot Cranberry Sauce
Quantity=1 jar (Regular size of common Jam)
Cranberry 1 bag (12.0 oz) wash and remove old cranberries
Organic Sugar 1/3 cup
Organic Honey 1/8 cup
Organic Maple syrup 1/8 cup
Cinnamon 1/2 tea spoon
All spice 1/8 tea spoon
Cayenne Pepper 1/8 tea spoon
Sea salt 1 Pinch
If you try to make this, please let me know your impressions!!! このレシピで作られた方、ぜひ、感想を聞かせてください〜!!!
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by mimicafe2007
| 2010-11-21 09:44
| RECIPE/KITCHIN